2013. szeptember 7., szombat

Banános Mázas Torta

Az egyik kedvenc gyümölcsöm a banán, mivel a nap bármely napába fogyasztva energiával tölt fel mindenkit, a gyümölcsök között a banán a legtáplálóbb. A banán jótékony hatással van a vérnyomásunkra, mivel káliumban és magnéziumban gazdag. A  jótékony baktériumokat szaporítja, a káros baktériumoktól pedig megvéd. Nem tudom ki hogy van vele, de én nagyon imádom a banánt :) Ezért is sajátítottam el egy banán torta receptet. Aminek a neve Banános Mázas Torta.



https://www.facebook.com/photo.php?fbid=580334095348155&set=a.580328948682003.1073741828.423165777731655&type=1&theater


Hozzávalók:


Piskótához:


-6db tojás
-6 ek liszt
-6 ek cukor
-2 kis ek sűtőpor
-15 ml citromlé
-1db banán

Krém:
Dr. Oetker Eredeti Puding banános









-1db banán
-1db Rama kocka
-13 ek porcukor
-Hab tejszín

Díszítés:
- 1db banán



Elkészítés:
1.
Legelsőnek a piskótát készítjük el, a 6db tojást ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük 15dl citromlével, a sárgáját pedig 6ek cukorral enyhe habra verjük. A tojássárgájába bele keverjük a 6ek lisztet, a lisztet egyenként adjuk hozzá és keverjük alaposan át mielőtt, belekevernénk a következő kanál lisztet mivel nem szeretnénk ha csomós lenne. A két kis kanál sütőport , pedig csak hintsük rá és keverjük fel. Majd előveszünk 1db banánt, és fel vagdossuk nagyon kis darabokra. Ezt is bele tesszük a tojássárgájába, ezután nincs más dolgunk mint a tojás fehérjét, és a sárgáját egybeöntsük. A tojás fehérjét öntsük át a sárgájába szép lassan, mert ha fordítva tennénk akkor a nehéz sárga masszánk, össze törné a habunkat. Miután szépen át adagoltuk a fehérjét, a sárgájába szép lassan elkavarjuk és betesszük a torta formánkba. A torta formát alaposan kenjük ki vajjal, nehogy le ragadjon. Előmelegített sütőbe tűpróbáig süssük. Miután be tettük a sütőbe, 15 percig ne nyitogassuk az ajtaját mert, össze eshet a piskóta. Mikor elkészül a piskóta, nem veszem ki a sütőből hanem benne hagyom, és az ajtaját csak résnyire nyitom ki. 

Míg ki nem hűl a piskóta, elkészíthetjük a krémet. Ez a kedvenc részem, mikor a krémet készítjük imádok krémet varázsolni :)

2.
A Dr.Oetker banános pudingot 1 liter tejel, cukor nélkül ki főzzük.. Majd vesszük a tejszínünket és robotgéppel habosra verjük, ezután hozzá öntjük a kihűlt pudingunkhoz. Egy másik tálba négy felé darabolyuk a ráma kockát, és 13ek porcukorral jól elkeverjük robotgéppel ezután ezt is beletesszük a pudingba. Ezeket  jól össze keverjük robotgéppel és egy nagyon szép, és finom krémet kapunk.

3.
Mikor már kihűlt a piskótánk két felé vágjuk, és meg töltsük a krémünkkel, de hagyjunk krémet a tetejére is. A krémre rá vágunk 1db banán vékony szeleteit, ezután rá tesszük a piskóta tetejét. A meg maradt krémünkkel befedjük a tortát. Díszítésként pedig a tetejét is banán szeletekkel díszítsük.

Jó étvágyat mindenkinek :)
                                                             /Christopher /

1 megjegyzés: